Velkommen til Frivilligcenter Tønder

Vi arbejder for at støtte, fremme og synliggøre det frivillige sociale arbejde i Tønder Kommune

Frivilligcenter Tønder er til for at støtte og udvikle det frivillige sociale arbejde i kommunen i samarbejde med foreninger, enkeltpersoner og kommunale aktører.

Her på siden kan du finde hjælp til forskellige ting alt efter om du er en forening eller om du vil være frivillig.

Vi har mange tilbud som vil blive delt her og på vores Facebookside. Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, der bliver sendt ca. en gang om måneden.

Frivilligcenter Tønder inviterer til generalforsamling d.30. november for at få udvidet bestyrelsen.


Det er din forenings mulighed for at blive repræsenteret i Frivilligcenter Tønder, så vi opfordrer alle foreninger til at deltage.


Læs mere og se invitationen her.

Søg julehjælp 2022

Er din økonomi trængt, så kan der være brug for støtte i form af julehjælp til at komme godt igennem julen. Flere foreninger, kirker og organisationer - både lokalt og på landsplan - uddeler julehjælp til værdigt trængende. 

Har du lidt overskud i juletiden, kan du vælge at støtte et eller flere af julehjælps-initiativerne. Du kan støtte på flere måder, fx ved at tilbye din tid som frivillig, opfylde et barns ønske fra et ønsketræ eller donere penge.

Se vores liste med links over julehjælp her: Julehjælp 2022

HUSK Huskedagen d.24. september

Sammen med Tønder Kommune holder vi Huskedagen lørdag d.24. september. Her kan man se Bille August filmen "En sang for Martin" og Oscarvinderen "Jeg er stadig Alice", begge film handler om at leve med demens, og hvordan det påvirker omgivelserne.

Der er filmvisninger i hele kommunen:

Formiddag kl. 9.30-11.30:

Film: En sang for Martin

Seniorcenter Tønder, Ribe Landevej 39, 6270 Tønder

Center Royal, Markledsgade 6, 6240 Løgumkloster

Film: Jeg er stadig Alice

Æ træfpunkt, Jyllandsgade 14, 6520 Toftlund

SEA – Aktivitetscenter i Skærbæk, Søndervang 1, 6780 Skærbæk

Eftermiddag kl 13.30-15.30:

Film: En sang for Martin

Aktivitetscenter Bredebro, Søndergade 31, 6261 Bredebro

Film: Jeg er stadig Alice Seniorcenter Tønder, Ribe Landevej 39, 6270 Tønder.

HUSK! Af hensyn til forplejning at tilmelde dig til Marie Madvig Evald på marmeva@toender.dk, eller på telefon på 20479454. Tilmelding er dog ikke et krav, men vi vil rigtig gerne høre fra jer senest tirsdag d. 20.9.2022.

Frivilligcenteret på tur i kommunen

Snart er der frist for at søge paragraf 18 og 79 midler, og som noget nyt vil kommunen gerne have, at man bruger Fritidsportalen til at gøre det.

Derfor sender vi Ditte på kursus i Fritidsportalen, så hun kan hjælpe de foreninger, der har brug for det.

Hvis man som forening har helt styr på at søge sine midler, er man stadig velkommen til at komme og hilse på vores nye leder Ditte. For at kunne hjælpe flest mulige, tager Ditte til Tønder, Løgumkloster, Højer, Toftlund og Skærbæk i uge 37

Frivilligcenteret tager rundt i kommunen i uge 37. Her kan du møde os, og få hjælp til at gøre din paragraf 18 eller 79 ansøgning digital gennem Fritidsportalen. Du kan også komme forbi og hilse på.

Frivilligcenteret tager rundt i kommunen i uge 37. Her kan du møde os, og få hjælp til at gøre din paragraf 18 eller 79 ansøgning digital gennem Fritidsportalen. Du kan også komme forbi og hilse på.

I sidste uge gik leder af Frivilligcenter Tønder Liv Øvlisen Brun Jensen på barsel. Imens Liv er væk, overtager Ditte Madvig Evald jobbet som leder.

I sidste uge gik leder af Frivilligcenter Tønder Liv Øvlisen Brun Jensen på barsel. Imens Liv er væk, overtager Ditte Madvig Evald jobbet som leder.

Nyhed 10. marts 2022 - Ny bestyrelse

Ved generalforsamlingen den 10. marts blev Frivilligcenter Tønders nye bestyrelse fundet. Den nye bestyrelse består af

Birte Tørnqvist, formand (Aktivitetshuset SEA)

Poul Erik Hansen, næstformand (Aktiv Fritid)

Tage Sørensen, kasserer (Aktive Timer)

Erik Jensen (Danske Seniorer)

Birgitte Lange Jensen (Ekstern)

Bestyrelsen vil gerne takke afgående bestyrelsesmedlem Anja Selmer og afgående formand Else Lorenzen for et godt samarbejde og en fantastisk indsats.

Nyhed 4. marts 2022 - Ny leder

Liv Øvlisen Brun Jensen er 1. marts startet som ny leder af Frivilligcenter Tønder. Liv er cand.mag. og har forskellige erfaringer fra det frivillige område, bl.a. har hun været frivillig leder og studentermedhjælper i en organisation baseret på frivillighed.

Liv bruger den første tid på at sætte sig ind i organisationen, og sender i den forbindelse en stor tak til forhenværende konstituerede leder Helle Smedegaard og tidligere leder Ute Mammen.

Når der er skabt et overblik glæder Liv sig meget til at møde foreninger og samarbejdspartnere.

I forbindelse med lederskiftet er der gået nogle mails tabt, så henvend jer endelig, hvis I mangler svar på noget.

Det her er Frivilligcenter Tønder (video fra 2020)

Tidligere leder Ute Mammen og tidligere medarbejder Lærke Bruns fortæller om, hvad frivilligcentret er for et sted.